Lydney project

If you follow us on Instagram (which you definitely should), you’ll have seen us posting a few sneak peaks on our story of a very exciting project which is currently underway in Lydney. Just a few final cosmetic touches and last coats of paint needed before the flooring can go down and we can get in there! We will of course be sharing photos of the finished room with you when it is complete, but until then, we wanted to show you the progress so far.


Our clients asked us to help design the sitting room in their beautiful Victorian house. The brief was to create a hi-tech, new entertaining space and cinema area, while also reinstating the original features of the room. The key was finding the perfect balance between the age of the property and adding modern technology for 21st century comfort. One of the first steps in our design process is often to go through a large selection of different fabrics, wallpapers, paints, inspo images, etc. to get a feel for what our clients naturally gravitate towards. This helps create our starting point from which we build schemes and develop our ideas. Our clients found themselves to be particularly drawn to reds, pinks, and blues along with a mix of oriental and more modern patterns, so we put together this gorgeous scheme above.


Before work on the room began, it was used as a TV sitting area at one end next to the French doors, and a dining area at the other, next to a gorgeous bay window looking out over views of the River Severn estuary and Severn Bridge. The clients plan to extend their kitchen to have a generous kitchen-dining space, so no longer require a dining area in the living room. Therefore, we decided the best use of this space would be a more formal entertaining area in front of the beautiful fire place, with a built-in window seat in the bay to sit and admire the lovely views.

As this is a large room with a lot of wall space we decided that skirting, cornicing, a ceiling rose, and panelling details would be a lovely way to add interest and a nice way to reintroduce some traditional features back into the room. When finished, the walls will be painted in Farrow & Balls stunning Sloe Blue, and the panelling will elegantly frame the wall lights, mirrors, and artwork.

To add additional character as well as storage, we digitally designed a TV-unit with shelves either side and above, and cupboards below. A large L-shaped reclining sofa opposite will make the perfect spot for our clients to put their feet up and comfortably enjoy cinema nights together.


When the carpentry is complete, the paint has dried, and the dusty boots have cleared out… we will finally be able to get in there and unroll the rugs, hang the curtains, and plump the cushions. Until then, make sure to follow us on Instagram where we will be sharing updates as the project progresses. Also make sure to subscribe to our newsletter (by sending us an email) where we will share the final photos of the room when it is complete.